Ответ в теме: Война с Турцией… неизбежна?

Главная Форумы Новости Международные отношения Война с Турцией… неизбежна? Ответ в теме: Война с Турцией… неизбежна?

#2226597
Крымчанин
Участник

А вот здесь вы не правы, Новик. Спорная территория есть. И афигеть какая. Почти третьТурции. Московский Договор 1921 года между РСФСР и Турцией. Согласно ему Арарат и вся эта область отошли от РИ, позднее от РСФСР к Турции. Этот договор продлевается каждые 25 лет. В 2021 году необходимо снова продлить. Но можно и расторгнуть досрочно. Повод для этого есть. Турция — страна агрессор.

Молодец, Дочка, верно рассуждаешь, но, не совсем. Турция, это место, где до турок жили наши Анты. Не мешало бы вернуть, да Русская кровь — дороже. А, вот помолиться, в любом случае, надо. Например, вот так.

Молитвенные обращения к святым угодникам Божиим по прочтении акафиста.
1) Об Отечестве. Святый (Апостоле, мучениче, преп. отче…), умоли Господа Бога, всея твари Содетеля, призрити на страждущий и погибающий народ Русский, и от лютых враг видимых и невидимых свободити нас, в единомыслие, и в разумение истины нас привести, суд об Отечестве нашем на милость преложити, и в Русское православное царство его претворити, Русские земли в Россию возвратити, а врагов наших от власти устранити, да всегда прославляем Отца и Сына и Святаго Духа, и твое милостивое предстательство, ныне и присно и во веки веков, аминь.

Молитвенные обращения ко Господу по прочтении акафиста.

1) Об Отечестве. Всемогущий, Вечный Боже! Господи, Иисусе Христе! Призри на страждущий и погибающий народ Русский, и от лютых враг видимых и невидимых свободи нас, в единомыслие и в разумение истины нас приведи, суд об Отечестве нашем на милость преложи, и в Русское православное царство его претвори, Русские земли в Россию возврати, а врагов наших от власти устрани, яко Благ и Человеколюбец, аминь.

За воюющих.
Всемогущий, Вечный Боже! Господи, Иисусе Христе! Даруй людям нашим, против врагов наших воюющим, в Православии утверждение, грехов прощение, душ спасение, от бесов и всех прилогов вражиих избавление, от бед и зол ограждение, недугов исцеление, доброе здравие, победы над врагами, скорое всех дел их благоустроение, и вся благопотребная к жизни сей, и к душевному спасению полезная, дая коемуждо по потребе его, и по воле Твоей святей, (дополн. прошение), яко Благ и Человеколюбец, аминь.

Молитва о Русском народе.
Господи Боже сил, Боже спасения нашего, Боже творяй чудеса Един, призри в милости и щедротах на смиренныя рабы Твоя и человеколюбно услыши и помилуй нас: се бо врази наши собрашася на ны, воеже погубити нас и разорити святыни наша. Ты же, вся ведый, веси, яко неправедно воссташа на ны. Темже грешнии и недостойнии в покаянии со слезами молим Тя: помози нам Боже, Спасителю наш, и избави нас славы ради имене Твоего, да не когда рекут врази наши: Бог оставил еси их, и несть избавляяй и спасаяй их.
Ей, Господи Боже, Спасителю наш, крепосте, и упование, и заступление наше, вемы, яко праведным судом Твоим навел еси на ны скорбь сию грех ради наших, но Ты пришедый в мир грешныя спасти, не помяни беззаконий и неправд людей Твоих, и в милости и щедротах Твоих посети смиренныя рабы Твоя, ко Твоему Благоутробию припадающия, и суд об Отечестве нашем на милость преложи: восстани в помощь нашу и воздвигни нам мужей силы и разума воеже извести нас из плена иноплеменников, подаждь подъяремному народу Русскому, страждущему от тлетворнаго ига супостат наших, татей, убийц и разбойников, безстудно соуз с диаволом сложивших воеже завладети всем достоянием Твоим и погубити е, без брани от ига их избавитися; аще же судил еси чрез брань сему совершитися, даждь народу Русскому в брани сей поможение, и на враги победу и одоление даруй: да постыдятся и посрамятся вси злочестивыя и иноплеменныя враги и супостаты, и дерзость их да сокрушится, да познают вси супостаты наши яко с нами Бог и святии Ангели его; а русским людем Твоим, имже судил еси положити на брани души своя, тем прости согрешения их, и в день праведнаго воздаяния Твоего воздай венцы нетления. Ты бо еси заступление, и победа, и спасение уповающим на Тя, и Тебе славу возсылаем, Отцу и Сыну и Святому Духу, ныне и присно, и во веки веков. Аминь.